1. Pitanje broj: #54139

    Imam belancevine u mokraci. . . Lecim se od 2005 od menmbranoznog glomero nefritisa. . Da li mozete vi da mi vi neko misljene prilozite. . . Sto se tice lecenja i hrane i uopste nacina zivote. . .

    Odgovoreno: 02. 03. 2010.
    • Poštovani,
      Membranozni glomerulonefritis, je hronična bolest, zahteva redovno praćene i adekvatnu teraiju (glukokotrikoidi i imunosupresivni lekovi-pronison, imuran i drugi) . Teško je na ovaj način, sa ovako malo podataka o toj bolesti da se da nekoi detalnije mišljenje, ali se o svemu morate dogovoriti sa svojim nefrologom. Praćenje je neophodno obavljati u nekom od kliničkih centara srbije (beograd, niš, n. Sad itd, makar povremeno.) .

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #54139

    • Postovani, imam membranozni glomerulonefritis vec godinu dana, primala sam 6 serija solumedrola od 500 i nije bilo nikakvog efekta, zatim su mi uveli i cellcept, pronizon se podrzumeva. Proteinurija mi se kretala izmedju 10-12, a sada je 0, 2 kako??? Lako uz pomoc interneta sam dosta istrazivala i shvatila da se ovo moze izleciti ukoliko izbacite meso u potpunosti i jedete samo voce i povrce, pijete organske sokove a svako jutro i svako vece cedite sok od narandze i gejfa i limuna i pijte to pre dorucka i vecere. Za dorucak samo voce za rucak povrce i vecera voce. Sto vise malina i kupina i celokupna ishrana bez soli. Moji nefrolozi nisu u to verovali ali kada sam nastavila da jedem meso i hranim se kao pre skocila mi je proteinurija na 2 kada sam se vratila ovom rezimu pala je na 0, 5 jedite bademe i lesnike i na taj nacin nadomestite unos proteina. I zapamtite: ovo je bitka koja se moze dobiti ali morate biti uporni, potrebna je 2 meseca da bi se videli prvi rezultati sanja

Ostavite komentar