1. Pitanje broj: #53704

    Postovani, molim za savet. Eho: desni bubreg urednih dimenzija, ocuvanog parenhima, sa dosta sitnih hiperehogenih odjeka, kalkulusom 0, 6cm i cistom 1, 1cm. Levi urednih dimenzija ocuvanog parenhima, sa mikrolitima. Mokr. Besika sa dosta hiperehogenog taloga. U mokraci dosta plocastog epitela, 2-3 le i dosta bakterija. Kamen je od 2002. God. 0, 5cm. Pre dve god. Je bio isti, a sada je 0, 6 i cista. Imam bol pri mokrenju u predelu bubrega i kada je puna besika, ne neki jak bol, nisam dobila nikakvu terapiju, samo dosta tecnosti. Da li bi trebalo samo pratiti tu cistu, kao sto mi je receno, ili neka terapija? Koliko je to ozbiljno i moze li kasnije da pravi vece probleme?

    Odgovoreno: 21. 02. 2010.
    • Poštovana,
      Teško je odrediti terapiju na osnovu podataka koje ste dali, ali se vidi da imate cite na cistu na d. Bubregu i "pesak" u oba bubrega, u desnom krupniji, a takodje imate i infekciju mokraćnih puteva. Ciste se ne leče, već samo prate, pa ako rastu, treba ih reešavati, to isto o sa mikrolotijaszom, a infekkciju treba lečiti kad god je aktuelna, a prema antiibiogramu.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #53704

    • Postovani, imam devojčicu od tri godine na ultrazvuk bubrega je pronadjeno da je levi bubreg hiperehogen sa prosirenjem pk sistema od kojih je najveci 27mm. Da li mo mozete reci nesto vise o tome?

Ostavite komentar