1. Pitanje broj: #50107

  Imala sam kamen u bubregu 5 mm, koji mi je izazivao strasne bolove u desnom predelu ledja i bubrega. Naravno isla sam kod lekara i on mi prepisao "nutri mag"tablete 2 l prolom vode i sto vise uvinog caja. Panadol tablete protiv bolova (posto sam alergicna na diklofenak) . Posle terapije od 2 meseca meni se kamen usitnio i sad imam pesak. Bolovi su i posle toga bili ucestali, pa mi je lekar prepisao "rovatinex" i 2 l prolom, i uvin caj. Bolovi nisu prestali u desnom delu tela (nemam problem s kicmom snimala sam je) , imam samo pesak. Moj lekar mi ne menja terapiju, bolovi postoje i dalje su jaki, bez panadola jedva i hodam. I dalje pijem "nutrimag" (drugu bocu) prolom vodu i uvin caj, a meni nista bolje. Na ultrazvuku se ne vidi kaze doktor nikakva cista, krv i mokraca u redu. Sta da radim??? Mnogo mi jaki bolovi??? Imate li preporuku za neki caj. . . Nesto??? Pomozite molim vas! Unapred zahvalna. S postovanjem ana

  Odgovoreno: 22. 02. 2010.

Komentari na pitanje: #50107

  • Više decenija imam problema sa kamenjem u bubrezima. Za sve pacijente: Oprez. Ako imate kamen u bubregu i on se pokrene ka bešici. Bilo gde da se zaglavi BIĆETE IZLOŽENI TIHOM PROPADANJU BUBREGA. SVIMA SA EX YU PROSTORA PREPORUČIO BI VOJNO MEDICINSKU AKADEMIJU. NAJSAVREMENIJA METODA RAZBIJANJA KAMENA U BUBREGU FURS-ILI LASERSKO RAZBIJANJE U TOTALNOM ANESTEZIJOM. IMAO SAM TRI KAMENA PO 12MILIMETARA POSLE OPERACIJE NI JEDAN.

   PITANJE ZA SVE: IMA LI KO ISKUSTVA SA NUTRI MAG SUPLEMENTOM. KAD POPIJEM 2X1 ZASPIM KAO DA NISAM SPAVAO 10- SET DANA. DALI JE NEKOM POMOGAO KAO PREVENCIJA. MOJE ISKUSTVO KAŽE ČAJ OD RASTAVIĆA ISTI IMA UTICAJ NA KAMEN.

  • Prije svega, mora se naviknuti na trpljenje jer, zadnji put sam trpio mjesec dana i napokon izbacio kamenac od 9 mm, a dosad sam ih izbacio preko 50. Probao sam sve i svašta. Sad mislim da bi trebalo stići do nekog dobrog ljekara, ako takav postoji, izvaditi sve moguće nalaze pa otkriti zašto organizam stvara te kamence i šta je dalje činiti. Meni pomaže: 1) koktel od maslinovog ulja, piva i limunovog soka - to pijem svako jutro 2) rovatinex perle, buscopan, barca, uropil ili cistone, te čajevi: vrijesak, broćika, zob itd. 3) pop mi dadne tamjana i ja uveče popijem po 3-4 okruglice, i to pomaže, ali nije kod svakog isto. Čuo sam za nutrimag tablete pa sad tragam za njima da i to probam jer kod mene ih nema. Znam šta su bubrežni bolovi i muke kad kamenac krene; bio sam više puta na razbijanju i - ništa pa završio u sarajevu, gdje su mi urs metodom pod narkozom razbili i izvadili kamence, ali poslije 20-ak dana - opet isto i sad mi je jasno da se sa ovim belajima moram pomiriti do smrti. Ljut sam na sebe što se ne krećem više, što fizički ne radim i što se ne utoplim navrijeme. Trebali bismo osnovati nekakvo udruženje bubrežnih belajsuza pa da jedni drugima pomažemo koliko možemo. Pozdrav, svako dobro!

  • U desnom bubregu sam imala kamen od 4cm pa posle petog razbijanja je pukao na 5 delova, pre mesec dana sam pcnl metodom uspela da se resim samo jednog, tj izvadili su mi samo jedan. U levom sam imala isto kamenje s tim sto sam izbacila 1 od 6mm bez bolova sto mi nikako nije jasno. . . . . . . . . Sada izbacujem pesak iz desnog jer osetim bol sa te strane. . Zanima me koliko je stetna pcnl metoda i koliko se puta preporucuje jer mi je u pitanju bubreg posto je kamenje u casicama?????????????

Ostavite komentar