1. Pitanje broj: #4924

    Postovani doktore, htela bih da vas pitam nesto. Imam policisticne bubrege to mi je nasledno od moje mame. Do sad nisam imala ozbiljne probleme probleme s bubrezima.Kad sam zadnji put radila eho na abdomen nasli su mi pored ciste i neke kristale u bubrezima ali rekli su da nije strasno.Inace imam 29 god. Pre godinu dana imala sam malu upalu bubrega i dali su mi samo uvin caj i dosta tekucine da pijem. Evo ovih dana opet imam bolove u legima posebno s desne strane. Interesuje me jel samo uvin caj da pijem ili postoi nesto drugo da se smanje bolovi. Bolovi nisu jaki i nisu cesti sem ako ne pocnem da se masiram po legima onda su jaci pa se smanjuju. Redovno pijem najmanje 2 litre vode i sada sam pocela da pijem uvin caj. Jel treba da uzimam jos nesto. Kreatin je dobar.i nemam drugih komplikacija Pozdrav

    Odgovoreno: 19. 06. 2008.
    • I kod policistične bolesti, koja je nasledna bolest, mogu se naći »kristali« tj. »pesak« u bubrezima  pri ultrazvučnom pregledu bubrega i to nije neuobičajen nalaz, mada je nešto češći no u zdravih osoba. Neophodne su redovne nefrološke kontrole i lečenje eventualnih komplikacija – krvarenje, infekcija, povišen pritisak i drugo i što manje razmišljati o tome.

Komentari na pitanje: #4924

    • Imam policisticne bubrege, treniram u teretani imam 22godine osjecam se dobro, ponekad me leđa bole. Zanima me dali je uredu sto trenitram u teretani? I zelja mi je da se jos malo razvijem pa bi uzeo neki dodatak kao npr. Whey aminos - 300 tabl ili maximum bcaa syntho - 120 kapsula zamolio bi vas za strucni svijet dali smijem da koristim nesto od navedenog s obzerom da imam policisticne bubrege? Unaprijed se zahvaljujem!

Ostavite komentar