1. Pitanje broj: #47407

    Danas mi je na ultrazvuku utvrdjeno da u levom bubregu imam jasno ogranicenu fokalnu promenu tipa hemangiom, promera 8mm, izržene kolumne parenhima 1. Molim da mi objasnite o kakvoj promeni u bubregu se radi i kako se leči? Unapred mnogo zahvaljujem!

    Odgovoreno: 06. 12. 2009.
    • Poštovana,
      Mislim da je neophodno da se naprave i druga ispitivanja pre svega mulltislastni skener, eventualno još neka ispitivanja, što će se raditi postupno, a po nalogu urologa, koji će to i rešavati ako treba. Hemangiom inače znači proširen krvni sud, ali je apsolutno nepoželjno i poogrešno nešto tumačiti samo na osnovu jedne metode, već završitii ceo dijagnostički postupak, pa tek onda nešto tumačiti i i preduzimati odredjene terapiske postupke.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #47407

    • Miroslava jevic 07. 03. 2012.

      Imam isti zdravstveni problem, konstatovan pre ctiri godine. Nisam disciplinovani pacijent. . . I ko zna zbog cega sve. . Nism otisla na kontrolu nikada od tada. Molim vas recite mi, da li hemangliom moze da dovede do operacije bubrega? Brine me jer me sve cesce zaboli desno bubreg. Koja je najgori moguci vid ove pojave? Do cega sve i da li, moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema>lekar mi je tada rekao, da niko jos nije uro zbog hemanglioma, citirala sam njegove reci! Jeli zaista tako? Hvala u napred.

Ostavite komentar