1. Pitanje broj: #42833

    Pitanje za urologa/posle postavljene dijagnoze n23 colica renalis non specificata, kako mi je receno javio sam se u kbc zvezdara i posle pregleda intravenoznog snimka zakazana mi je tzv. Deblokada bubrega, posto mi je kamen prilicno veliki (kako mi ja lekar rekao) i blokira mi funkciju bubrega. Mene interesuje kakav je to proces deblokada bubrega, koliko traje, da li je bolan, i da li je posle toga neophodno stacinarno lecenje (koliko dugo) ? Unapred vam se puno zahvaljujem na odgovoru.

    Odgovoreno: 05. 12. 2009.
    • Poštovani,
      Kamen je verovatno sprečio oticanje mokraće iz tog bubrega, pa je nastala hidronefroza koja zahteva deblokadu (perkutanu nefrostomu) , koja nije tako bolna, , koja privremeno rešava problem i traje onoliko koliko i blikada traje, tj dok se prepreeka (kamen u vašem slučaju) ne otkloni. Neophodno je bolničko lečenje.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #42833

    • Poštovani šta znače hiperogena promene na uretri uz istu dijagnozu N23 baš sam uplašena

    • Vujanović Marija 04. 01. 2021.

      Molim vas na ovu istu dijagnozu Čolića renalis urađen je i rengen i ultrazvuk dal je moguće da se ne vidi kamen ?dal trebamo opet proći kroz provjere i postoji li šansa da je dijagnoza netačna?hvala

    • Imam kamen u desnom bubregu od 13mm, sada bsam bila na uz i na rengen snimku, danas sam dobila nalaze i piše dijagnoza colica renalis, non specificata n23, a u mokraći egci sveži od 4 do 5, zanima me dali je to nešto opasno i na naslazu kaplcifikacija u maloj karlici desno i šta to znači?

Ostavite komentar