1. Pitanje broj: #32336

    Poštovani,
    Tokom dana imam potrebe da stalno mokrim. Bilo šta da popijem posle 15 min. Tera me na mokrenje i to neki put obilno mokrenje. Ako popijem recimo dve čaše vode i ako se suzdržavam od mokrenja, nakon 30-45 min dobijem neizdrživ nagon za mokrenjem. Nekad kada ne pijem tečnost, prvo mokrenje nakon jutarnjeg (a posle 3-4 sata) je normalno, ali je mokraća izrazito žute boje. Radio sam pregled urina-urin 1 i urin 2, urinikulturu, spermokulturu i sve je ok. Bio sam kod urologa, radio sam ultrazvuk bešike, prostate, bubrega, testisa i sve je ok. Prepisao mi je detrusitol. Moje pitanje je šta bi mogao da bude uzrok tegoba i da li prepisani lek ima neke nuspojave.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 29. 06. 2009.
    • Poštovani,
      Prema opisu Vaših tegoba i nalaza, najverovatnije se radi o poremećaju funkcija bešike i njenih mišića, koji učestvuju u kontroli punjenja i pražnjena bešike, kao i mišića koji dovode do zadržavanja mokraće i kontrole voljnog mokrenja. Lek koji ste pomenuli upravo reguliše i stimuliše rad tih mišića i drugih mehanizama kontrole akta mokrenja i zato ga treba koristiti, a inače on nije posebno štetan. Ukoliko tegobe i dalje postoje treba uraditi i detaljnija ispitivanja da se na radi možda o nekom drugom poremećaju izvan mokraćne bešike, na nivou kičmene moždine npr.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #32336

    • Imam diskus herniju i isto mi se javlja taj problem obilnog mokrenja povremeno. Imam osjecaj kao da se neki kanali otvore i jednostavno nemogu da prestanem da izbacujem tecnos. To traje otprilike dva dana u mjesecu.

Ostavite komentar