1. Pitanje broj: #31938

  Poštovani doktore,
  uz abdomena je pokazao sledeće: desni bubreg kk promera 8,5cm, redukovanog parenhima, bez znakova zastoja. Levi bubreg kk promera 10cm, redukovanog perenhima bez znakova zastoja. U karlici prisutne refraktarne strukture. Nadb. lože bez pat. sadržaja. Biohemijska laboratorija: urea 3,9, ast19, alt13, kreatinin 62, bilirubin uk 7,3, alp 75, proteini 68. Pesak i kamen u bubrezima imam od 10-te godine. Na kontrole sam išla svake dve godine i sem pomenutog kamena, nalazi su bili uredni. Vaše mišljenje,
  Unapred zahvalna.

  Odgovoreno: 24. 06. 2009.
  • Poštovani,
   njene laboratorijske analize pokazuju da je fukcija bubrega očuvana, ali sobzirom da imate kamen i redukovan parenhim, neophodne su redovne nefroloke kontrole, uredan način života i higijeno-dijetetski režim i izbegavati lekove koji oštećuju bubreg (garamicin, amikacin) .
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #31938

  • Poštovanje doktore, Ultrazvuk je pokazao da nalijevom bubregu erdukolvanog parenhima i cista 75mm bez staze desni bubreg očuvano aperhiema??? Poz Rajko.

  • dr Rakocevic 27. 06. 2009.

   Kao nutricionista previse cesto sam se sretao sa savetom lekara da pacijent treba da se primenjuje higijensko-dijetetski rezim, posle cega nema uputa sta to zapravo znaci i gde se ta vrsta pomoci moze dobiti. Shvatam da se ovde ne moze pisati jako siroko, ali konfuzija za pacijenta ostaje!

Ostavite komentar