1. Pitanje broj: #26

  Imam 31 god.Osecam bolove u bubrezima vec duze vreme.Mislio sam da ce proci ali nije.Mislim da imam i ucestalo mokrenje mada unosim dosta tecnosti u organizam.
  Hvala na savetu


  Odgovoreno: 25. 02. 2007.
  • Bolovi u predelima bubrega(slabinski predeli) cesto su uzrokovani bolestima bubrega.Takođe,mogu poticati i od drugih struktura a pre svega kičmenog stuba.Bolovi u predelu bubrega mogu biti jaki(po tipu kolika) i tisteći,koji se javljaju kod upalnih procesa bubrega.Ako postoje i druge tegobe bubreznih bolesti(pečenje pri mokrenju,učestalo mokrenje,povisena temperatura i dr.) velika je verovatnoća da potiču od obolenja bubrega. Posto Vi nemate vićinu od ovih tegoba,a i obzirom na Vase godine najverovatnije Vase tegobe nisu bubreznog porekla. U svakom slučaju,utvrđivanje ili odbacivanje bubrezne bolesti zahteva dopunska ispitivanja: laboratoriju,ultrazvučni pregled bubrega i drugo,pa je neophodno da se javite najblizem internisti ili nefrologu kako bi se isključilo bubrezno poreklo Vasih tegoba.

Komentari na pitanje: #26

  • Postovani doktore, moja majka ima 49 godina i ima problema sa bubrezima. Ovih dana osjeca jake bolove u donjem ledjnom dijelu. Zbog jakih bolova sporo se krece. Evo bas sada lezi, utopljava se koliko moze i miruje. Cula je da je pivo dobro pa ga ovih dana konzumira. Inace ovog mjeseca treba da ide na pregled, ali ona sve odlaze jer je strah i od doktora i od nalaza. Prosli nalaz od maja mjeseca je: konkrementi u kanalnom sistemu desnog bubrega precnika do 13 mm. Veliki lucni kalcifikati u gornjoj polovini bubrega odgovaraju kalcifikovanim cistama. Septirana cista donje polovine tog bubrega precnika 34 mm i jedna interpolarno od 23 mm. Pojacani odjeci iz kanalnog sistema lijevog bubrega i jedan konkrement srednje grupe casica od 6 mm. Dvije ciste gornje polovine tog bubrega precnika do 18 mm. Molim vas da mi pojasnite ovaj nalaz i posavjetujete sta je najbolje da jede jer joj je i stomak naduvan. Da li moze stomak da se naduva od cista ili to zavisi od hrane koja se konzumira ili neceg drugog? Unaprijed vam puno hvala.

  • Velika depolovska 31. 08. 2009.

   Da li može od hypotireoza da imam bolove u bubrezima?

Ostavite komentar