1. Pitanje broj: #2186

    Postovani profesore molila bih da mi date savet;Ustanovljeno je na ultrazvucnom pregledu da u desnom bubregu imam dva kamena (jedan od 4 mm a drugi 5-6 mm)a u levom postojanje kristala,krvna slika je dobra osim postojanja mase krvnih zrnaca u mokraci,urinokultura je sterilna,kao jedinu terapiju sam dobila lek Marocen.Molila bih da mi date savet,i dali bih smela dodati terapiji Rowatinex.Unapred zhvalna

    Odgovoreno: 30. 12. 2007.
    • Postojanje mikrolita u bubrezima i "peska u bubrezima i mokraći" apsolutno zahteva primenu Rowatinex-a.To je lek koji ne može eventualno razbiti kamen,ali može prevenirati njegovo napredovanje.Uz to je neophodno sprovoditi i druge preventivne mere:dosta tečnosti,kretanje,način ishrane,koristiti mineralne vode,,redovne kontrole nefrologa idr. Inače,lek Marocen se daje samo u slučaju infekcije i koristi se relativno kratko vreme(10-15 dana).

Komentari na pitanje: #2186

    • Ja sam imala jedan kamen na samom ulazu u mok. Besiku. Godinama mi je pravio problem, cak i dve trudnoce sam izgurala a on je ostao. Resila sam da odem na to lasersko razbijanje. Bilo je sve ok, razbili su kamen na tri dela. Imam osecaj da nisam sve izbacila. Ali lekovi mi nisu pomogli da ga razbijem jedino ovakva intervencija.

Ostavite komentar