1. Pitanje broj: #11443

    Poštovani prof. dr,
    Imao sam kamen 3 mm u bubregu. Išao sam dva puta na lasersko razbijanje i uspjelo je razbijanje u manje komadiće. Poslije razbijanja, par dana poslije me počelo boliti, ali ne onom jačinom kao što me prije razbijanja bolilo. Vadio sam nalaze, imam povišen broj leukocita i upalu mokraćnih kanala. Preporučili su mi da pijem tablete CIPROL od 500mg. Inače, još pijem i ove tablete: SPASMEX FORTE 5mg i ROWATINEX KAPSULE.
    Molim Vas da mi kažete koje još tablete i čajeve da pijem i šta mi je dalje raditi da bi izbacio razbijene komade kamena.
    Hvala Vam unaprijed.

    Odgovoreno: 30. 09. 2008.
    • Iz pisma se vidi da imate infekkciju mokraćnih puteva nakon pomenute intervencicija,što je moguća komplikacija. Zbog toga ako tegobe i nalaz u mokraći ne prodju od navedene terapije, treba uraditi urinokultuturu i antibiogram i prema njemu uzimati terapiju. Što se tiče \" izbacivanja preostalih razbijenih kamnčića\" Vi uzimate dobru teraiju, Rowatinex treba uzimati duže,apoželjno je primeniiti i banjsko lečenje(Prolom banja, Vrnjačka banja), kako bi se prevenirala pojava novih \"kamenčića\". Takodje je potrebna i redovna kontrola urologa i nefrologa, kao i UZ pregled bubrega da se viidi da li su svi delovi izbačeni urinom, a u daljem toku, ako se ipak pojave novi da se na vreme reaguje.

Ostavite komentar