1. Pitanje broj: #144278

    Da li hiatus hernija moze dovesti do tahikardije? Inace vec od 2014god. Se lecim od supraventikularne paroksimalne tahikardije, bila sam i hospitalizovana, na terapiji sam verapamil od 40mg 3x1. Nemam ceste tahikardije, ali pre par dana sam se javila hitnoj medicinskoj pomoci zbog tahikardije od 150 otkucaja koja je uspesno smirena verapamilom venski. Doktor nakon sto je pogledao sve nalaze od ranije, a radela sam sve ekg, holter sam nosila vise puta, kao i ehokardiografija sa frakcijom 70, gde je doktor rekao da su rezulatati odlicni. . . Uz njegovu preporuku sam uradela i eho abdomena gde je takodje sve o. K. Jedino zeludac kada sam snimala nadjen mi je gastritis. . . Sada sumnja na hiatus herniu iz razloga sto je do tahikardije doslo kada sam se sagla da dohvatim predmet sa poda. . . Unapred hvala. . Recite mi dali kila na zeludcu moze da dovede to takve tahikardije. . . Jer je klinicka slika u redu. . Znaci nemam bolove nesvestice. . . Sve je u redu. . . Cekam odgovor hvala. . .

    Odgovoreno: 12. 02. 2016.
    • Poštovana,
      Hiatus hernija je najčešći uzrok tahikardija i poremećaja ritma, ako se isključi samo srce. Tipično se javlja u sagnutom položaju, nakon obroka, u ležećem položaju. Zato izbegavajte obilne obroke, ležanje posle obroka i aktivnosti nakon jela. Male doze propranolola mogu da pomognu.
      dr milan mijailović, kardiolog
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #144278

    • SADETA ZONIC 16. 02. 2016.

      Poštovani koristim kapsule esi no dol im ala sam problema s koljenima sad mi je puno bolje lakše se krecem i nemam bolova košto sam imala jave se povremene al manje intereseuje me vremenski koliko bi ih trebala uzimat ili da prekinem trošim ih vec 5 mjeseci

Ostavite komentar