1. Pitanje broj: #144003

    Poštovana doktorka, želim ovom prilikom da vas pitam sledeće: moja sestra boluje od paranoidne shizofrenije već duži niz godina dijagnoza joj je (f 20. 0) , leči se u kliničkom centru srbije na klinici za psihijatriju kod prof. Dr ljubice leposavić od terapije prima: injekcije haldol depo na 4 nedelje, mendilex 2 tablete ujutru, largactil 25 mg 2 tablete ujutru, 2 popodne i 3 uveče, leponex 100 mg 1/2 tablete ujutru, 1/2 popodne, 2 uveče, eftil r 1 tableta ujutru, 1 popodne, 2 uveče i bensedin 10 mg 2 tablete ujutru, 1 popodne, 2 uveče, cerson 5 mg 2 tablete uveče. Interesuje me pošto je pospana ceo dan i ošamućena da li mogu da joj smanjim bensedin i cerson zato što sam proćitala u uputsvu da hoće da dovedu ti lekovi do pospanosti. Sa doktorkom nemam nikakvu saradnju zato što je dosta nadmena i drska i neće da sasluša šta pacijent ima da kaže. Pitam vas ovim putem zato što ne možemo da menjamo doktorku jer sestra ima tamo karton i leči se već 20 godina, a ta doktorka je naačelnica tog odeljenja. Srdačan pozdrav

    Odgovoreno: 02. 02. 2016.
    • Poštovana,
      Neumesno je da se kardiolog meša u psihijatrijsku terapiju. Svakako da navedeni lekovi mogu da dovedu do navedenih tegoba, direktno uticajem na nervni sistem i psihu, ali i snižavanjem krvnog pritiska. Najbolje da se obratite drugom psihijatru koji može da redukuje terapiju, ako nađe za shodno.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

Ostavite komentar