1. Pitanje broj: #141920

    Postovani imam operaciju mastoida uskoro, zanima me posto imam blazi prolaps mitralnog zaliska, da li ja mogu ici u potpunu anesteziju bez obzira na dijagnozu i na to da nisu uradjeni dopunski pregledi srca angiografija?

    Odgovoreno: 16. 11. 2015.
    • Poštovani,
      Prolaps nije kontraindikacija za hirurško lečenje u opštoj anesteziji. Angiografija se ne radi rutinski, samo ako nadležni kardiolog proceni da je indikovana. Vaš lekar će, ako je potrebno, predložiti preoperativnu terapiju, npr. Propranolol u malim dozama.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #141920

    • Dobro, ja nikakvih problema do pre nekoliko godina nisam imao, kako je pocela bol te strane glave gde je zahvacena kost infekcijom imam tih problema i taj kao prolaps, tako da ja to povezujem posto kazem pocelo je odmah za mastoiditisom. Zena koja je skoro imala operaciju par puta je otvarana poslednji put su shvatili da zena ima vaskulitis u glavi, pored mastoiditisa koji su joj obavili, pa se bojim da nije i kod mene slican problem posto imam bolove od mastoida i u slepoocnici i blago nabreklu venu slepoocnu pri naporu bas bude, dok sa druge strane ne. Radio sam magnet sa angiografijom glave, nisu mi nista napisali za nju, kad sam trebao raditi na klinickom pa sam presao da radim na vma, rekli su mi da ce mi iz tog razloga raditi test neki namvaskulitis na infektologiji, dok na vma nista'ne rade dopunski. Gde mogu pogledati tu venu nabreklu a da se vidi postoji li upala nje ili ne?

Ostavite komentar