1. Šum na srcu od detinjstva

    Pitanje broj: #132763

    Imam 17 godina i imam šum na srcu od detinjstva, da li smem da idem u teretanu?

    Odgovoreno: 18. 12. 2014.
    • Poštovani,
      Niste mi objasnili gde je mesto šuma, njegove karakteristike i da li ste do sada ispitivani u smislu uz srca, test opterećenja, kao i da li vam je savetovana terapija, poseban režim života. Većina šumova iz detinjstva su funkcionalni, tj. ne predstavljaju medicinski problem i gube se nakon puberteta. Tek nakon kardiološkog pregleda moguće je izjašnjavanje o fizičkim aktivnostima i stepenu opterećenja, pa vas očekujem u DZ Jedro radi dopunske dijagnostike.
      Pozdrav

Ostavite komentar