1. Pitanje broj: #16607

    Poštovani,
    imam 30 god , prošle godine sam imao aritmiju..nakon analiza lekar mi je rekao da je aritmija verovatno posledica nezdravog života i stresa. Prepisao mi je lek Propanol, a nakon što je aritmija prestala, pio sam par dana lek Bedoksin i bilo je ok...počeo sam da idem u teretanu i tako...aritmija se pojavila samo jednom nakon pijanstva, ali sam Bedoksinom to sankcionisao. Medjutim ove god aritmija se ponovo javila , uradio sam ultra zvuk srca i lekar je reka o da je u super stanju, a da se aritmija javila kao posledica nezalečenih virusa tipa prehlade i sl.....dao mi je Propanol, a potom Bedoksin i bilo je ok...
    Ono što me zanima šta Vi mislite šta je uzrok ovih aritmija...te koliko mogu biti opasne..?...I da li da nastavim da i dalje idem u teretanu????
    Molim Vas da mi odgovorite, jer me je strah!!!
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 08. 12. 2008.
    • Jako je bitno o kojoj vrsti aritmije je reč. Nisu sve aritmije iste. S obzirom da ste dobili propranolol kao preporučeni lek verovatno je reč o supraventrikularnim ekstrasistolama koje su zaista bezazlena stvar. Ako nemate tegobe a, dobro tolerisete fizički napor onda je zaista malo verovatno da je reč o nečem ozbiljnom. Nije takodje jasno nakon kojih analiza ti je lekar rekao da imate aritmiju. Takav zaključak ima smisla jedino nakon uradjenog ekg i to pod uslovom da ga tumači neko ko je kompetentan za to, a to može biti samo specijalista interne medicine.

Ostavite komentar