1. Pitanje broj: #31481

    Poštovani,
    30 god. bolujem od bronhijalne astme. Nemam više ni snage ni volje za borbu protiv ove bolesti. Redovno koristim terapiju i odlazim na kontrole. U terapiji imam Durofilin i pumpice po uputstvu lekara iz Novog Pazara. Ranije sam odlazila u Soko Banju. Da li postoji neki bolji lek protiv ove teške bolesti, jer na poslednjoj kontroli doktorka je konstatovala izuzetno plitko disanje, a ja više nemam ni malo snage... Molim Vas pomozite mi!
    Od srca hvala.

    Odgovoreno: 29. 06. 2009.
    • Poštovana,
      Bronhijalna astma je hronična i uporna bolest. Ona Vas ne ostavlja ni kada sve preduzmete na najbolji način. Ali sama činjenica da bolujete 30g govori Vam da je sa njom moguć život. Ona retko dovodi do respiracijske insuficijencije i fatalnih komplikacija kao hronična opstruktivna bolest pluća. Danas postoji čitav niz novih lekova za astmu (novi bronhodilatatori, inhalacioni kortikosteroidi, antagonisti leukotriena, i monoklonalna antitela koja blokiraju bitne receptore u mehanizmu nastanka napada). Vašim problemom mora se pozabaviti iskusan pulmolog, koji će nakon utvrđivanja stanja bolesti, preporučiti maksimalnu terapiju. Ukoliko ne nemate rugo rešenje, preporučujem da se javite mojoj ustanovi, klinici za plućne bolesti i tuberkulozu, gde ćete biti kompletno sagledani.
      Prof. Dr MHR. Pozdrav.

Komentari na pitanje: #31481

    • Davor Ancic 04. 08. 2009.

      Poštovani, prošle godine pukla mi je plućna maramica na lijevoj strani, urađena mi je drenaža. Sad ponovno osjećam tu bol pri naglim okretima, saginjanju, dubokim udisajima. Pri težem naporu teže dolazim do zraka, bol mi udara u lijevu ruku i konstantna je. Samo u punom mirovanju nema boli. Da li je moguće da se to ponovilo? Hvala unaprijed.

Ostavite komentar