1. Pitanje broj: #29584

    Poštovani,
    već 12 godina, od 18e lečim se od teškog oblika astme. 4 statusa, jedna hipoksična koma. Jedina pomoć duže vreme, 4 godine flixotide. ventolin i pronizon. I uz takvu terapiju stalno kašljucanje i grebanje u grlu i curenje nosa. Alergična sam na sve na šta je bilo moguće testirati. Uz sve to trudila sam se da živim relativno normalno. Na kontrole i korekciju terapije morala sam da idem na 15 dana, jako retko sam izdržavala po mesec dana, dok posle prilično napornog puta gde sam mnogo sedela, dobila sam velike otoke nogu. Da bih mogla sutra da se obujem popila sam lasix koji mi je za otok preporučila komšinica lekar. Prvi put posle više od decenije probudila sam se u ležećem položaju, izgurala sam u snu jastuke bez kojih nisam mogla da spavam do sada. Grlo me nije grebalo, nos nije curio. Ponovila sam isto, lasix posle 7 dana, u međuvremenu, simptomi su se vraćali, a čim sam ga popila ostala sam bez simptoma. Živim u Beogradu. Lečili su me svi najeminentniji prof. tiršova, kcs i polako mi govorili da nam se terapijske mogućnosti iscrpljuju. Sada ne mogu da veruju rezultatima i tome kako se osećam, ali nemaju nkakvo objašnjenje za to. Čak me je moj dugogodišnji lekar ubeđivao da mora da još nešto koristim! A ja samo 2 puta nedeljno popijem lasix. Ne znam u kakvoj je on vezi sa alergijskom astmom i kako mi pomaže, ali pomaže. Da li imate neko slično iskustvo? Šta bi trebalo da uradim pa da ovaj efekat zadržim? Oprostite na preopširnosti, ali bih jako volela da znam kako je ovo moguće? Spremna sam da svoje rezultate pošaljem ukoliko je potrebno, gde god je potrebno, ako, možda još nekom može da pomogne!
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 24. 05. 2009.
    • Poštovana,
      ništa slično nisam čuo do sada!!! Nisam ništa slično ni sreo u stručnoj i naučnoj literaturi. Ipak, sumnjivo mi je zašto bi ste vi u sklopu alergijske bronhijalne astme imali otoke nogu. I to velike kako kažete! Obzirom da je lasix lek koji se koristi u lečenju srčanih i bubrežnih bolesti pada mi na pamet jedna misao: nije li vaša dosadašnja astma neko drugo oboljenje koje je pogrešno shvaćeno i interpretirano kao astma? Naime, u slučaju kardijalnih bolesti, simptomatologija može biti vrlo slična, a osim toga kardijalna bolest može menjati reaktivnost bronhijalnog stabla što je u osnovi bronhijalne astme. Poznat mi je slučaj moje pacijentkinje, devojke od 25 godina, koja je od detinjstva lečena kao astma i kod koje su testovi bili tipični za astmu, a kojoj je u 24 g. otkrivena neprepoznata srčana mana. Sada je srčana mana već dovela do teških komplikacija. Predlažem da potražite dobrog kardiologa kome bi ste prezentovali ovu teoriju, a da potom kod pulmologa sprovedete "sveža ispitivanja". Ako nisam u pravu, onda priznajem da ne znam zašto vam lasix pomaže. Nudim vam moju pomoć. Pregled možete zakazati u mojoj ustanovi na telefon 018 651195.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #29584

    • Postovana, moj muz ima iste simptome kao i vi. Da li jos uzimate pomenuti lijek i kako se danas osjecate?

Ostavite komentar