1. Pitanje broj: #26924

    Poštovani,
    Tup bol ispod desne lopatice, a pre 3 meseca je bio ispod leve. Tada sam završila na hitnoj jer se bpol proširio sa prednje strane i pri svakom udisaju me je žestoko probadalo kao nožem. Pila sam runac, venski diklofen, i infuziju. Potom sam nastavila da pijem ciprocinal i bedoksin, to mi je dao pulmolog. Ekg je bio ok pritisak takođe ali slaba krvna slika. Evo prošlo je tri meseca pa boli opet al sa desne strane, a ova leva povremeno, pa se pitam šta da učinim gde da odem na pregled da opet ne zaglavim na hitnoj? Inače tadašnji r. snimak je pokazao neke ožiljke na plućnoj maramici pa su mi rekli da je to od posledica nekih virusa koje verovatno nisam preležala. Posavetujte me šta da radim molim Vas! Goga 33g.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 18. 04. 2009.
    • Poštovana,
      Grudni bol koji osećate može se javiti zbog mnogo razloga. Nije dovoljno jasno zašto su bili propisani antibiotici, ako nije jasno utvrđeno da li imate infekciju resp. organa koja je uzrok bola. Ne treba neizostavno razmišljati o plućima kao uzroku bola. Možda je problem u mišićima, zbglobovima, koštanom delu ili drugim strukturama zida grudnog koša ili sadržaja grudne duplje. Vi treba da se ponovo javite lekaru: uraditi korektan fizički pregled grudnog koša, laboratorijske analize, snimak grudnog koša, katrdiološki pregled, konsultaciju fizijatra, pa nakon toga sumirati rezultate. Moguće je da se radi i oneuralgičnom bolu, pa je potrebno konsultovati i neurologa. Bol je signal, znak da se negde u organizmu "nešto" dešava. Taj razlog mora biti otkriven. Ako se ne otkrije somatski razlog potrebno je analizirati psihički status, jer poremećaji u toj sveri takođe mogu dati slične tegobe. Dakle, potrebni su dopunski pregledi i mišljenje eksperata. Nije dovoljno da samo pijete antibiotike i analgetike i nadate se da će bol prestati.
      Pozdrav. Prof. Dr mhr

Komentari na pitanje: #26924

    • Sanko kuljic 20. 11. 2010.

      Postovani doktore ja imam jedan problem imam bolove sa leve strane grudnog kosa isto sa leve srane ispolje od lopatice to mi je vec 3do4 god isao sam ko lekare snimao sam srce pluca rekli su mi da je sve u redu. Rekli mi da imam kilu na zeludac gutao nsam crevo i ma skroz malo nalazi se ispred dvanaesto palacno crevo ali to je male velicine dali je mnoguce da mi je od toga da imam toliko bolova pio sam neke tablete za ta kila ali nista nisam osecao bolje. I jos nesto bih vas pitao dali je moguce da je neki misic bolovi su ostri po neki put prestaje nista me ne bolji ali vise vremena boli nego sto neboli. Molio bih vas da mi pomognete ako je moguce jer stvarno i misli su mi uvek tu nemogu se resite toga. Hvala unapret nadam se da ce te se potruditi da mi pomognete.

Ostavite komentar