1. Pitanje broj: #14744

    Poštovani doktore,
    Imam 29 godina. Ima već više od par meseci kako mi je uvećan desni krajnik. Ne boli me, već mi je samo uvećan, blago i to mi je potvrdila dok. kada sam išla kod nje zbog tog problema. Medjutim, od pre 3 dana pojavio mi se čudan osećaj u grlu. Uvećali su mi se krajnici i sa jedne i sa druge strane. Ne bole me već onako imam čudan osećaj u grlu, kao da su mi natekli ili zadebljali. I osećam blagi bol ako ih malo jače pipnem ili kada sagnem glavu na dole. Pila sam veću turu antibipotika i sa terapijom sam završila pre 7 dana zbog bakterije u vag. brisu, to napominjem, jer je možda važno iz nekog razloga.
    Molila bih da mi odgovorite razlog zašto imam ovakakav osećaj u grlu, a ne boli me prilikom gutanja. Jer, evo ovo mi se prvi put dešava. Nisam išla kod dok., ali volela bih da znam pre nego što odem šta moze biti? Uzela sam već sprej za usnu duplju na bazi propolisa.
    Unapred Vam hvala

    Odgovoreno: 11. 11. 2008.
    • Poštovana,
      Moguće je da se radi o gljivičnoj infekciji usne duplje, kao posledici upotrebe antibiotika. potrebno je uraditi bris grla i nosa, i naravno javiti se orl specijalisti.Doktor pregledom treba da utvrdi karakterteristike lokalnog nalaza i na osnovu toga da zaključi postoji li aktuelno oboljenje. Nekad se slične pojave dešavaju kao rezultat toksičnih dejstva lekova ili kod alergijskih reakcija. Zbog toga je neophodno da posetite doktora.
      S poštovanjem,
      Prof. dr Milan Rančić

Ostavite komentar