1. Pitanje broj: #14341

    Poštovani,
    krajem maja meseca dobila sam neko gušenje, u stvari više potrebu da udahnem, a ne mogu. Tada sam radila spirometriju, bila je u redu i alergo test, pozitivan na kućnu prašinu i grinje. Nikada kao dete nisam imala ni bronhitis, ni astmu. Leto je nekako prošlo bez lekova, a od oktobra pijem aerius tablete i koristim seretide disk jednom dnevno. Ponovo sam radila bronhoprovokativni test i spirometriju pre neki dan i to je ok, tada nisam pila aerius tablete. Imam 33 god i sinusnu tahikardiju, sada pijem concor ujutru.
    Da li mislite da je ovo dovoljno da se utvrdi da neman astmu, jer još uvek imam tako čestu potrebu za udahom, a nekad ne mogu da udahnem. Zbog čega?
    Hvala

    Odgovoreno: 07. 11. 2008.
    • Poštovana,
      Testove koji su rađeni isključuju dijagnozu bronhijalne astme. Za sada. Nekada jedan test nije dovoljan da se potpuno isključi ovo oboljenje. Ipak, na osnovu svega što ste naveli malo je verovatno da Vi bolujete od ove bolesti. Ipak, pažnju treba usmeriti na razloge zbog čega imate sinusnu tahikardiju. To može biti uzrok Vaših tegoba. Neka se kardiolog pozabavi rešavanjem tog problema.
      S postovanjem,
      Prof. dr Milan Rančić

Ostavite komentar