1. Pitanje broj: #14123

    Poštovani,
    kod moje rođake konstatovana je eserihija koli u plućima i već nekoliko meseci se bezuspešno leči raznim antibioticima. Stalno iskašljava sekret.
    Kako se ovo leči i koje su perspektive? Da li bi pomogli neki čajevi i koji?

    Odgovoreno: 07. 11. 2008.
    • Poštovani, Iz Vašeg pitanja nije jasno da li je E. coli pronađena samo jednom ili više puta u ispljuvku. Ova bakterija nije uobičajen stanovnik disajnih puteva i njen nalaz u ispljuvku obično je kontaminacija. To što Vaša rođaka stalno iskašljava može biti posledica infekcije i drugima bakterijama ili se radi o hroničnoj bolesti pluća. Zbog toga je potrebno uraditi bar osnovni pregled pluća i ponavljati mikrobiološku analizu sputuma, da bi se odredila odgovarajuća terapija. S poštovanjem Prof. dr sc. Milan Rančić

Komentari na pitanje: #14123

    • Slučajno sam procitala vas tekst iz 2017.god u vezi vases supruga... Ako bi mogli da mi kazete kako se izlecio od te dve baktetije u plucima,obzirom da su meni pronasli skoro u plucima iste... Od nedelje idem kod lekara ali bih svakako volela da znam vase iskustvo. Koliko znam e.coli je u crebima o urinarnom traktu i ne znam lako je dospela u plucima a clebsiella je uglavnom pridruzena... ako bi ste mogli da mi odgovorite sto pre jer bih u ponedeljak isla kod lekara. Ova korona je sve poremetila,pa ne znam Kada ce me dr.primiti. Ovo je e-mail od supruga,inace ga ja koristim... Hvala vam unapred! Pozdrav Zorica

    • Moj muž se već dugo lijeći od upale pluća, koristio je razne antibiotike, nije bilo nikakvog poboljšanje, dok ga nisu zadržali u bolnici. Uradili su nalaze i u ispljuvku su pronašli eserihiju coli i klebsiellu. Nastavio je sa antibioticima cefazolin i neki još lijek metronidazol. Molim vas da li postoji i nešto od biljnih preparata, sto bi moglo koristiti uz ove lijekove?

    • Mojoj majci u dubokom ispljuvku najdena je eserihija, zanima me da li je to opasmo i kako izleciti nekim prirodnim lekovima, ukoliko je to moguce? Lekari su joj prepisali antibiotike, ali mislim da to nije najefikasnije lecenje. . Bas sam se nasekirala, da li to moze biti opasno po njeno zdravlje, unapred hvala.

Ostavite komentar