1. Pitanje broj: #13658

    U pitanju je muško dete od 14 god. Krenuo je da kašlje, sa temperaturom od 37.4 - 37.7 . Posle deset dana temperatura je 38.5 i pored ispijenog Sinacilina i Galadroxa. Predhodne 2 godine (obe) smo u sličnom vremenskom periodu kuburili sa temperaturom koja je išla i preko 39 i sve je to trajalo i do mesec i po dana. Snimci pluća, sinusa, ultrazvuk stomaka, sve analize krvi, brisevi nisu ništa pokazali.
    Strah me je da se i ove godine ne ponovi slično. Snimak pluća je u redu, kao i sedimentacija i leukociti. Povremeno se žali na bolove u stomaku tokom cele godine.
    Šta da preduzmemo?

    Odgovoreno: 08. 11. 2008.
    • Poštovana, Moguće da seradi o virusnoj infekciji, kod koje oporavak može trajati duže. Obzirom da se infekcije ponavljaju predlažem da zahtevate da lekar kod Vašeg sina proveri imunitet. Potrebno je uraditi određene imunološke analize, a takođe proveriti i plućnu funkciju. Nekada se pod takvom kliničkom slikom provlači neprepoznata bronhijalna astma. Imajte u vidu da je Vaš sin u posebno osetljivom periodu, akda se dešavaju mnoge hormonske preturbacije, i da takvo stanje isto može da pogoduje nastanku infekcija. Posavetujte se sa pedijatrom oko ishrane i dopunske upotrebe vitamina. S poštovanjem, Prof. dr Milan Rančić

Ostavite komentar