1. Pitanje broj: #12274

    Poštovani,
    Primetio sam da imam osetljivo grlo ili ždrelo. Kad se prehladim, grip dobijem, prvo me uhvati grlo. Sada sam zdrav, ne pijem u zadnje vreme (mesec dana) hladno ili pivo ili neki sok gazirani i ne jedem nesto vruće, ne pušim. Imam sve zdrave zube i uglavnom sam sa zdravljem dobar, nemam nikakve smetnje. Ali, me grlo zamara s vremena na vreme, evo trenutno mi se skuplja šlajm i moram da ga izbacujem (to mi se i ranije pojavljivalo, ali sam uzimao da je od cigara, dima i piva..) Obično je ujutru i tada ga najviše ima, tamne boje, zelenkaste ponekad, a u zadnje vreme crvene-odnosto osećam da su to kao neki kapilari popucali u grlu, pa ih sad izbacujem sa šlajmom. A pre neki dan je bio baš crvene boje, kao uzgrušak, kao komad neki polutečni nečega da sam izbacio iz grla. Radio sam baš pre neki dan bris grla i nisu mi našli ništa. Meni amaterski najbliže liči faringitis.
    Da li me možete uputiti šta da radim dalje, predložiti nešto. Da li mogu negde ako postoji da uradim kompletan pregled grla. Voleo bih da ustanovim uzrok.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 08. 10. 2008.
    • Poštovani,
      Morate da se javite orl specijalisti koji će primeniti sve metode kako bi utvrdio iz kojih razloga osećate tegobe koje imate. Moguće je da problem nije u samom grlu, nego da je to posledica patološkog procesa koji postoji u gornjim delovima respiratornog trakta. U svakom slučaju, orl specijalista ima načina da kompletno ispita nos, paranazalne šupljine, uši, grlo, pa i traheju i na osnovu toga preporuči pravu terapiju i ponašanje.

Ostavite komentar