1. Pitanje broj: #12107

    Poštovani,
    Živim već duže u CH imam 50 god. i invalidski sam penzioner. Penzionisan sam zbog artroze koja je najviše izražena u desnom kolenu. Nekoliko poslednjih meseci imam problema sa zdravljem. Moj kuni doktor me je slao na razna ispitivanja i sve je u redu. Radili su mi EMR glave i skener grudnog koša i sve je u redu. Ali, poslednjih 3-4 meseca imam problema sa ustima. Kašljem konstantno i iskašljavam beli slajm.U grlu ili grudima mi se stvara šlajm, tako da moram stalno da iskašljavam i da ga čistim. Imam osećaj u ustima kao da imam neko zapaljenje. Jezik mi trne, svi zubi u gornjoj vilici mi trnu , donja usna mi takođe trne. Pored usta, sa spoljašnje desne strane imam osećaj kao da mi gori usnica. Napomenuo bih da godinama svaki 2-3 dan uzimam Neksijum zbog želudačne kiseline.
    Molio bih Vas za savet, koje pretrage da uradim da jednom sa ovim problemima završim. Sem rendgena i skenera, pristajem na svaku pretragu ako je moguće.
    Unapred Vam se zahvaljujem.
    S poštovanjem ,
    Bogdanović Dragan

    Odgovoreno: 08. 10. 2008.
    • Poštovani, Vi ste naveli veći broj simptoma, koji mogu biti manifestacija jednog oboljenja., ali i znak prisutva više oboljenja sa različitom lokalizacijom. Za početak predlažem da se javite specijalisti za bolesti usta, tj. stomatologu, koji bi najpre isključio postojanje izolovane bolesti usne duplje. Iza toga Vam je potreban pregled kod pulmologa, da bi se utvrdilo da li Vaš kašalj ima veze za plućima ili posledica promena u gornjim delovima digestivnog i respiratornog sistema.I Na kraju, sa gastroenetrologom se treba posavetovati oko terapije verovatnog hroničnog gastritisa, koji je moguće uzrok svih vaših tegoba. Doc. dr sc. Milan Rančić

Ostavite komentar