1. Pitanje broj: #11806

    Interesuje me kako se pravilno koristi pumpica ( Turbhaler 160), pošto pri njenom korišćenju ne osetim nikakve promene, kao da udišem samo običan vazduh. Prvi put je koristim, pa se bojim da je ne koristim pravilno?
    Hvala.

    Odgovoreno: 09. 10. 2008.
    • Poštovani, Pretpostavljam da pitate kako se upotrebljava Turbuhaler Symbicort. Potrebno je da pažljivo prošitate uputstvo i potom da donji prsten okrenete u pravcu suprtonom od kazaljke na satu dok može, zatim vratite u suprotnom pravcu (pravac kazaljke na satu) i potom udahnete. Ne uzbuđujte se što ne osetite ukus i miris leka, jer lek nema ni miris ni ukus. Lek je u obliku suvog praha i kod udaha se ne oseća, kao što je to slučaj kod udaha \"pumpica\", gde osoba oseti uglavnom ukus potisnog gasa. Ukoliko imate bilo kakve dileme, dobro je da posetite ponovo lekara pulmologa, koji će Vam precizno objasniti upotrebe leka u ovom obliku. Doc. dr sc. Milan Rančić

Komentari na pitanje: #11806

    • Imam 27 godina i problem sa plućima. Koristim symbicort, serevent i berodual od terapije. Stalno me hvata kašalj ljeti, zimi primam injekcije, i tako sve u krug. Spirometrija mi je baš slaba. 
      Šta mi vi preporučujete?

Ostavite komentar