1. Pitanje broj: #10953

    Poštovani doktore,
    već neko vrijeme dobijam neki suvi kašalj, a nekad izbacim bijeli kao sluz, a nakad samo skroz bijelu pljuvačku, a nekad i žuti šlam. Dobijam nekad kijavicu i suze mi oči, mada rijetko i kijavica rijetko, a steže me u grlu i grebanje i ponekad kao da mi jezik natiče i fali mi vazduha, pa ne znam da nije neka alergija i kako mogu to ispitati i da li to može biti alergija. Kad kašljem zna da me zaboli u plućima, da me boli na vrh glave, a nekad me proćera u WC.
    Molim  Vas da mi kažete što da radim i već duže vrijeme imam suva usta i kad god imam dodir sa vodom iskoče mi po licu i leđima i grudima i stomaku neke crvene tačkice, kao plihovi i to se povuče posle 15 minuta kad se koža osuši. Molim Vas ako možete da mi što prije odgovorite i posavjetujete što da radim. Krvna slika mi je dobra i snimak pluća, koji sam uradio prije 8 mjeseci, a meni ovi plihovi traju već 8 god od kako sam se okupao na Cijevnu u PG kad je bila stala voda i bila je malo prljava od tada imam ove probleme.
    Veliko hvala i ako može odgovor što prije.

    Odgovoreno: 21. 09. 2008.
    • Poštovani, U pismu navodite dosta simptoma koji mogu biti u vezi jedan s drugim. Na osnoviu svega navedenog moguće je da imate alergijsku konstituciju i da su svi simptomi uzrokovani Vašom sklonošću ka alergijskim reakcijama. Bez pregleda i dopunskih laboratorijskih ispitivanja nije moguće postaviti dijagnozu. Zato je potrebno da se javite lekaru, pulmologu ili alergologu, koji će sprovesti kompletnu dijagnostikui i potom Vam propisati terapiju. Doc. dr sc. Milan Rančić

Ostavite komentar