1. Pitanje broj: #10851

  Poštovani,
  imam dvoje djece astmatičara. Solidno sam obavještena o ovoj bolesti i vodim NVO "Udruženje astmatičara".
  Kako mogu doći do odgovarajucih brošura i priručnika i da li u Srbiji postoji slično udruženje kao podrška astmatičarima i kako mogu stupiti u kontakt sa njima.
  Unaprijed hvala!

  Odgovoreno: 15. 09. 2008.
  • Poštovana,
   Nije mi poznato da postoje registrovana udruženja asmatičara. Što se tiče stručnih udruženja postoji udruženje YUDAH (Jugoslovensko udruženje za astmu i hroničnu opstruktivnu bolest pluća). Ovo udruženje je nastalo pre osamostaljivanja Srbije i nije preregistrovano. Idejni tvorac i rukovodilac udruženja je Prof. dr Vesna Bošnjak-Petrović iz Instituta za plućne bolesti i tuberkulozu Kliničkog centra Srbije. Predlažem da se obratite njoj u vezi pomoći oko organizacije Vašeg udruženja i nabavke stručne literature.
   S poštovanjem, Doc. dr sc. Milan Rančić

  • Draginir Milenković 04. 05. 2010.

   Bavim se studiozno jogom 30 godina i izlečio sam moju ženu koja je bila u kritičnom stanju kao astmatičar. Budite sigurni da se astma leči. U joga medicini je poznat uzrok bolesti ili grupa uzroka. Ovde je problem diskriminacije takvih znanja po ideološkoj osnovi a na štetu bolesnika koji se muče. Svako ko mi se javi može računati na pomoć bez ikakve materijalne obaveze.

Ostavite komentar