1. Pitanje broj: #90605

    Postovani/a, moj problem je sto ponekad vidim nekakvu crnu tacku kada gledam u svetlu povrsinu (npr. Zid, nebo, monitor. . .) , a katkad i nekakve providne linije koje "padaju"?! Posetila sam oftamologa, i kaze da je sve u redu, nemam ni dioptriju, ali mene i dalje brine ova pojava. . . Problem imam godinama, sa manjim ili vecim intezitetom, i puno bi mi pomoglo ako biste znali da mi kazete o cemu je zapravo rec. Srdacan pozdrav ivana

    Odgovoreno: 22. 11. 2011.
    • Poštovana,
      Posto ste bili na pregledu i nemate oboljenje zadnjeg segmenta oka, radi se o fizioloskim zamucenjima u staklastom telu, koja ne trebaju da vas brinu, jer ih vecina ljudi ima u kasnijem zivotnom dobu.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #90605

    • Postovani imam problem sa levim okom to jest kapak gornji mi je nizi nego na desnom oku. Ima vec dve godine kako mi je to tako. Tada mi je prvi put izasao cimicak i poslednji u svom zivotu, a inace imam 37 godina. Od skoro sam primetio da mi je i leva zenica uza od desne, apogotovo se vidi uvece kada je leva uska adesna mnogo rasirena. Slali su me na magnetnu rezonansu glave i krvnih sudova glave i tu je otkriveno da imam samo problem sa sinusima to jest neku cisticu na levoj strani sinusa ostalo je sve ok. Kod ocnog lekara ocni pritisak je ok ocno dno je ok, provera vida ok. Kod orl su me lecili raznim lekovima i sprejevima za nos, diksazon lekovi, ohb12 inekcije klukaju me svim i svacim a meni je to i dalje isto. Doslo je dotle da neznaju vise sta moze da bude cak mi je i jedan neurolog rekao da ja to nediram nista kako je tako je. Pa vas ja molim da mi vi kazete sta bi to moglo da bude i dali bi to morao neki detaljni pregled kod ocnog a ne onako povrsno kao sto rade kod nas u smederevu. Pitam vas zato sto sam bio na pregledu kod dr tasic gorana neuro hirurga i on mi je pogledao sve snimke od magnetne i rekao da je to za ocnog lekara a ocni ovde kaze da je sve ok samo na osnovu ocnog pritiska ocnog dna i proveri vida.

Ostavite komentar