1. Pitanje broj: #84220

  Postovanje. . . 1991. Godine sam obolela na desno oko, sada je ono ugaseno a dg je rubeoza duzice seklzija okluzija pupile katarakta komplikata pritisak je 3, u januaru je doslo na red i levo oko uveitis ant serofibirinosa chr h20 i sekluzija pupile. Bila sam i u svetov vidu, ali kazu da za desno nema spasa. . . Koristim atropin kapi i uniclofen i dekstametazon i pijem pronison tablete. Od poroka jedino pusim. U porodici niko nema nista slicno ovome. Polkudecu. Imam 48 godina, znam da nisam mlada ali nisam bas ni stara da oslepim skroz. . . Pomozite mi molim vas. Pozdrav i postovanje

  Odgovoreno: 27. 06. 2011.
  • Poštovana,
   Verovatno vam je recidivirajuci uveitis napravio komplikacije na desnom oku, na kome stvarno nista ne moze da se uradi. Negde u organizmu sigurno postoji zariste koje se aktivira i dovede do novog zapaljenja uvealnog trakta oka.
   potrebno je, paralelno sa lecenjem zapaljenja oka, leciti i osnovno oboljenje. Terapija, koju imate, je adekvatna, ali nece spreciti pojavu novih recidiva, koji za posledicu imaju stvaranje oziljaka. Pored oftalmologa konsultujte i lekare drugih specijalnosti.
   Pozdrav

Ostavite komentar