1. Pitanje broj: #83949

    Postovani, moja devojcica ima 3 god. I ima problem sa strabizmom (oba oka ka unutra, ali ne previse) i dalekovida je dioptrije su joj +3, 5 i +4, o, nosimo flaster. Posecujemo kliniku u beogradu (ne bih da imenujem koju) vec godinu dana, i srednje smo zadovoljni sa dosadasnjom saradnjom. Interesuje me koja je bolja operacija hiruskim ili laserskim putem, da li postoji granica u godinama kada je najbolje uraditi zahvat, i da li ispravnost oka kasnije zavisi od samog zahvata ili same prirode bolesti? Unapred hvala.

    Odgovoreno: 22. 06. 2011.
    • Poštovana,
      Neznam na koju operaciju mislite. Ako ste mislili na operaciju strabisma, mozda nece biti potrebna, posto se sa rastom deteta dioptrija smanjuje, pa moze da se desi da i ugao bude manji (akomodativni strabisam) . Takva operacija ne moze da se radi laserom. Intervenise se na misicima pokretacima ocne jabucice, koji se ili skracuju ili im se pomera mesto pripoja. Ne verujem da ste mislili na operaciju smanjenja dioptrije koja moze da se radi laserom, ali je vasa devojcica premala za to.
      Pozdrav

Ostavite komentar