1. Pitanje broj: #80242

  Postovani, prije nekog vremena na kapku ispod lijevog oka mi se pojavila neka izraslina velicine zrna rize. S vemenom raste. Kad trepcem osjecam bockanje. S vanjske strane kapka nema crvenila dok je to istancano s unutrasnje stranei jako je tvrdo. Posjetila sam oftamologa i propisao mi je injekciju kenalog. Sumnjicava sam oko toga pa sam odlucila zatraziti vase misljenje jer mi je oftamolog rekao da ako injekcija ne uspije da moram na operaciju. Hvala

  Odgovoreno: 05. 04. 2011.
  • Poštovana,
   Radi se o chalazionu i nekada injekcija kortiko preparata moze da pospesi resorpciju. Medjutim, nekada spontana resorpcija nije moguca, tako da se promena uklanja manjom hirurskom intervencijom, rezom sa unutrasnje strane kapka, kada se izraslina odstrani zajedno sa kapsulom. Intervencija se izvodi ambulantno u lokalnoj anesteziji. Pokusajte prvo sa injekcijom, toplim suvim oblogama i lokalnom terapijom.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #80242

  • miladin cvijic 11. 04. 2011.

   Moja supuuga je imala normalan abortus, interesujeme kada ce da dobije prvu menstruaciju? Ili kada je prva moguca menstruacija poslije prvog normalnog abortusa?

Ostavite komentar