1. Pitanje broj: #75417

  Postovani, vec par dana, na levom oku vidim tackicu. Kako pomeram oko levo/desno/gore/dole i tackica se zajedno pomera. Naocare nosim vec 17 godina, a poslednjih 5 godina ih kobinujem sa socivima. Bojim se d anije nesto ozbiljno, otici cu svakkao kod oftamologa, ali znacilo bi mi i vase misljenje. Hvala

  Odgovoreno: 20. 01. 2011.
  • Poštovana,
   Najverovatnije se radi o opacitatu u staklastom telu, koji ne predstavlja izraz patoloskog procesa i cesce se javljaju kod kratkovidih osoba. Dobro je da ste odlucili da se javite ocnom lekaru, posto se zamucenja u staklastom telu mogu da jave i kod oboljenja zadnjeg ocnog segmenta (horioideje i retine) , pa to treba proveriti.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #75417

  • Hvala vam na savetu. Bila sam kod doktorke i kako sam pocela da pricam ona mi je odmah rekla da je to promena u staklastom telu, musica neka. . . I da je to tipicno za ljude koji nose minus dioptriju. Da li bih trebala to dalje da ispitam, da proverim? Iskrena da budem, jako sam se uplasila, jer tackica mi se ne sklanja, leka ako sam dobro razumela nema, i bojim se da se ta tackica ne siri, da se ne pojave nove. Od cega nastaju te promene u staklastom telu? Da li mozda ima veze od dugog sedenja uz tv i kompjuter? Sta da radim da mi se povuce?

Ostavite komentar