1. Pitanje broj: #75314

    Djete od 1 i 7 mjeseci imac vec oko 2 mjeseca konjuktivitis kapali smo mu sa maktriolom 10 dana pa opet 10 dana maxtriolom i maxideks mast 10 dana prilikom kapanja crvenilo se povuce al nakon prestanka opet dode svrbe ga oci narocito kod spavanja ne suze mu, na kise na brisu je prvi puta u nosu bio streptokok, oci uredne nema gljivica ni bakterije. Drugi put opet bris oci ok a u nosu stafilokok zlatni. Streptokok u nosu u prvom brisu smo ubili sa sumamedom a sad opet stafilokok. Kazu da u oci nebi trebalo vise nista stavljati radi toliko kortikosteroida ispiremomu sa oftasolom oci sta mu malo ublazi i bilo mu je jedno vrijeme super oko a sad mu se opet pogorsalo neznam sta vise ciniti vjerovatno su mu kapi ostetili oci i isusile jel ponekad mi se cini kao da nema tekucine dovoljno u ocima. Nevjerujem da je alergija jer nista novo nismo uvodili u prehranu a ljevo oko je kriticno i naj osjetljivije kako da mu se opet vrate normalne oci dosta mu sada smeta klima suh zrak, sta gledam izbjegavati. Stafilokoka sada ljecimo sa antibiotskim kapima za nos dali je to od bakterija u nosu konjuktivitis neznam sta vise raditi dali ce mu nastetit stalno oftasol u ocima. Bio je cak i na terapiji za alergiju sa opatanolom al nakon toga mu je bilo jos gore dobio je cvorice u ocima nakon kapanja 2 tjedna kapi. Molim vas da mi date neki pametan savjet jer stvarno vise neznam sta ciniti vise. Hvala puno

    Odgovoreno: 18. 01. 2011.
    • Poštovana,
      Sobzirom sta ste sve ukapavali u oci detetu, morale bi oci da reaguju i da im nije bilo nista. Moj savet je da prestanete da stavljate bilo koje kapi u oci. Isperite ih samo blagim rastvorom kamilice i pustite ih da se operave od lekova. Hvala bogu da toliko kortiko preparata vec nije povecalo ocni pritisak. Kada se smiri infekcija u nosu, treba ocekivati da i oci budu bolje, posto oko i nos komuniciraju preko suzno - nosnog kanala.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #75314

    • Nadovezujem se na ovo prije postavlujeno pitanje s time da smo radili terapiju za stafilokoka u nosu sa pripravljenim kapima za nos. Oci su vec nakon par dana bilo puno bolje desno je oko skroz cisto al ljevo mi izgleda bolje al ne skroz lagano se zacrveni uvecer al mi ona tekucina sta prekriva oko ne izgleda glatko blizu krajeva roznjace kao da je malo hrapavo. Djete vise ne cese oci samo uvecer ljevo al neznatno samo sta dira ljevu sranu nosa put ociju kad ide lec i rece da ga kao pece malo nos ili svrbi. Kako su oci isle na bolje nismo mu tili kapat oftasol ni nista kako ste rekli. Posto terapija sa kapima je gotova a to oko nije skroz najbolje sta da radimo dali je bakterija ubijena sa tim kapima ili to nije dovoljno dali da odemo na pregled s obzirom da smo puno oftamologa promjenili koji su mu svašta stavljani na oci bojim se opet prozivljavat sve to. Ili da pustimo pa da se oci oporave. Stvarno vise neznam sta ciniti. A da ga testiramo na alergiju mislim da nema potrebe jer nema opce znakove alergije i samo mu je jedno oko neizljeceno. Ne kise, ne suzi oko nema iscjetka. Nadam se skorom odovoru i unaprijed vam zahvaljujem.

Ostavite komentar