1. Bolovi sa desne strane stomaka

  Pitanje broj: #10920

  Poštovani,


  Već duže vreme imam bolove sa desne strane stomaka, ispod rebara, koji se širi prema leđima. Išla sam ljekaru, ultrazvuk normalan, jetra i žuc normalna (samo žuč presavijena), krvni nalazi su super, AST 17, ALT 13, bilirubin super, kao i proteini i albiminin, željezo sve perfektno. Međutim, bolovi su dosadni i nekada ne mogu ni da se ispravim čestito, te mi cijela desna strana bude naduvena i to baš osjetim kada pipnem rukom da je strana veća od lijeve i osjetljiva je na dodir kao da sam puna zraka. Kada sam za kompjuterom, kada se istegnem, zategne me desna strana, onako bolno i ružno i onda krene da žari kao da sam se uvrijedila u nešto. Pri dnu jednjaka osjećam kiselinu, ali ne pojavljuje se u ustima. Žiga me nekada i sa ledja, pa u epigastrijumu na sredini, pa ispod rebara, sve dole do jajnika. Helikobacterija nije nadjena na pregledu. Imam 27 god. i nekada pokušavam sve to prepisati stresu. Interesantno je da mi bolovi počnu i traju tupo par dana, a onda naglo nestanu i savršeno se osjecam. Nekada me boli samo pluća sa ledja kada udišem i imam žgaravicu. Shvatila sam da se javljaju periodično, a što se tiče hrane bolovi nekada budu isprovocirani čak i od supe, a nekada mogu da jedem roštilj tri dana i neće me boljeti.
   
  Da li je jetra to u pitanju ili ova savijena žuc? Da li je moguće imati bolesnu žuc bez kamenčića? Čitala sam kako žuč može biti upaljena kada se inficira nekim bakterijama i da li se to može vidjeti na ultrazvuku ili se vade enzimi posebno. Da li se upala gušterače može vidjeti na ultrazvuku? Mene ovo veoma brine, jer vidim da mi je lijeva strana potpuno zdrava i bezbolna i bez zraka dok je desna suprotnost čista. Doktori vide nalaze i kažu briši kuži mlada si, zdrava si, ali meni moje tijelo već godinama šalje signale da nešto ne valja, pa neka je i bezazlena upala,voljela bi da to izlječim i da normalno živim bez moje pesnice na mom stomaku svake noći prije spavanja.

  Odgovoreno: 17. 09. 2008.

Komentari na pitanje: #10920

  • Mozete mi reći šta je bio problem ako ste saznali?
   Pozdrav

  • I ja imam iste probleme evo vec godinu i po traje, dva tri dana i povuku se, dva dana sve jedem a nekad malo vode haos mi pravi i napuse mi stomak a imam osjecaj da mi se hrana vraca i zari na pluca. . Ultra zvuk uredan samo osim polipa na zuci 5mm. .

Ostavite komentar