1. Pitanje broj: #8191

    Imam 27 godina i vec duze vreme imam povremene bolove u stomaku. Na osnovu pregleda gastroenterologa i rezultata krvi ustanovljena mi je dijagnoza Helicobacter pylori (IgG 17,6 i IgA 3,7) koja je napravila i manji cir. Dobio sam terapiju (izgleda standardnu) od dva antibiotika Amoxicilin i Clarithromycin da uniste bakteriju i Controlc da oporavi sluzokozu-sva tri u trajanju od nedelju dana, a nakon toga Controlc jos mesec dana. Kada mi je prepisivao lekove gastroenterolog mi je rekao da posle 3-4 dana terapije necu vise osecati nikakve bolove jer ce antibiotici unistiti bakteriju , medjutim na pocetku terapije bolovi su bili slabijeg intenziteta ali posle tri dana su se povecali pa za nijansu smanjili. Sedam dana je proslo pa pitam sta da radim: da nastavim sa Controlc jos mesec dana jer su bolovi normalna reakcija na lekove i tako treba da bude (doktor je bio suvise optimistican), da ponovim terapiju sa sva tri leka jer bakterija jos nije unistena ili nesto trece. Molim za savet.

    Odgovoreno: 23. 07. 2008.

Ostavite komentar