1. Pitanje broj: #5207

    Poštovani Već duže vreme me opterećuje problem sa bilirubinima,naime:Imam 44 godine,javio sam se lekaru zbog povremene nelegode koju sam osetio u želudcu u vidu osećaja njegovog grčenja i osećaja kao fa je kamen unjemu.Lekar me je uputio na neke daljne preglede: Radio sam lab.analizu 14.12.2007. rezultati: seddment.3/11 urea 3.5 gluk.5.8 triglic.6.7 bilirub.ukupni 18.7 bilirub.direktni 4.4 ast 21 alt 42 Urin: izgled bistar boja bžuta reakcija kisela rel.gust-ST 1010 . Uradio sam RO skopiju Želudca nalaz : U Trend.položaju,hijatusna hernija veličine zelenog oraha.Nema znakova ulkusne bolesti.15.12.2007.god. radrim ultrazvuk stomaka ,jetra uredu ,žučna kesa uredu bez kalkuloze.Holedohus i žučni putevi nisu prošireni.Pankreas je normalne veličine i eho strukture,bubrezi normalne veličine ,oblika i položaja,parenhim je normalne širine,u levom bubregu se nalazi nekoliko sitnihhiperehogeni promena.Bešika i prostata su normalni.Počeosam sa dijetom zbog hiperlipidemije ali ne baš toliko strogo ,alkohol ne koristim počeo sam da pijem čaj od uve . lab.nalazi od 18.01.208. sedim. 2/5 glukoza 6.0 holest.6.8 triglic.1.9 bilirubini ukupni 24.2 bilirubini direktni5.6 ast 14 alt 25 ostali nalazi su normalni. 18.01.2008. ponovljen ultra zvuk rezultati identični kao i prethodni put pe je zbog nedefinisane fokalne strukture u levom bubregu indikovana IVU. To je uradjeno 28.01.2008. nalaz :Na načinjenim snimcima neuočavaju se bitnije alteracije. lab. analiza 22.04.2008 sedim. 2/4 urea 2.4 kretin.82 glukoza 5.3 holesterol 6.8 trigliceridi 1.6 bilirubini ukupni 31.0 bilirubini direktni 6.8 ast 22 alt 31 ostali nalaz su u granicama normale. Napominjem da sam svo ovo vreme pod velikim stresom zbog posla (privatizacija firme,nema plate itd.)Ne osećam nikakve druge tegobe osim povremenog svraba na unutrašnjem delu desne butine blizu prepone .Od 04.04.2008.god pa do 18.04.2008god pio sam Bensedin od 5mg 2x1 i od tada sam bar mislim bez stresnih situacija osim veče pred labor.analize od 22.04. Unapred hvala Veoma sam zabrinut zbog konstantnog povećanja bilirubina dok su ostali urađene laboratorijske vrednosti uredu ,napominjem da sam višestruki davalac krvi. Prethodni put dao sam krv 27.12.2007.godine,nekada davno posle 3.ili 4. davanja dobiosam obaveštenje od službe za transfuziju da dođem na kontrolnu analizu zbog sumnje na Hepatitis neznam više koji,rezultat toga je bio negativan i posle toga sam bez problema više puta davao krv.Dali je moguće povećanje bilirubina zbog stresa,napetosti,lekova ,hrane, ili je nešto treće. unapred hvala.

    Odgovoreno: 12. 05. 2008.

Komentari na pitanje: #5207

    • jovanovic ivan 17. 04. 2010.

      Mislim da ne bi trebao da brines, posto i ja imam sve to isto, al ja koristim bensedin svaki dan od o, 5mg. Vec 5. God. I jace, al i pusim vutru svako vece, mislim da je to neki poremecaj metabolizma, kod mene ubrzan jer sam mrsav i zut ko limun. Trnem ceo i malaksao sam. Imam iste vrednosti bilirubina kao ti. Ne znam kako se osecas, ja sam i u depresiji, hoce mislim i od toga. Pozdrav.

Ostavite komentar