1. Pitanje broj: #48834

    Postovani, od kada znam za sebe imam problem sledece vrste-ne mogu da podrignem. Inace imam problema sa zelucem, imala sam kao mala gastritis ali ga zalecila kao i ceste bolove koji su se proredili. Postoji jedna stvar a to je da umesto tog podrigivanja uvek se cuje krcanje u grlu (pretpostavljam dusniku) koje je veoma glasno ali i prijatno, jer se posle njega osecam lakse. Kada do toga ne dodje vrlo cesto me zaboli zeludac. Da li mogu da znam objasnjenje za krcanje i eventualni savet za neophodno podrigivanje?

    Odgovoreno: 24. 12. 2009.

Komentari na pitanje: #48834

    • Dobro veče, imam problem sa učestalim podrigivanjem, smanjenjem apetita koji je doveo i do smanjenja kilaže, bolove u gornjem delu stomaka, najviše sa desne strane me boli i problem, a imam i problem sa probavom, pa me zanima vaše mišljenje i šta mi vi predlažete?

    • Isti problem ne mogu da podrignem kad nesto pojedem kao da se nadujem. Imam potrebu da podrignem, a nece da se podrigne. Kola kola jeste pomogla, ali jedna casa, zato sto ne mogu da pijem koka kolu ceo dan, litre iste, jer nije zdravo... Postoje li neke sumece tablete?

    • Imam uzasan problem od prije 5 dana, iz cistog mira sam prestala podrigivat, poslije jela ili pica. Imam osjecaj da mi je loptica u grlu zastala i da cak i hrana koju progutam dodje samo do ruba grudne kosti i tu ostane. Napocetku bilo mi je bolno gutati, sada vec manje ali jako neprijatno, osjecam se kao balon. Osjecam da bih mogla podrignuti ali kad se pokusam natjerati, hrana mi se vrati u grlo, onda moram povratiti. Moram napomemuti da sam u 21 tjednj trudnoce, 4 po redu i nikada nista slicno nisam iskusila niti cula k to me mnogo brine. Molim za savjet, ici lijecjiku ili sacekati da prodje samo od sebe?

    • Postovani, s vremena na vreme dodje mi da podrignem ali ne mogu, i kada ne podrignem kao da mi se vraca nesto iz zeluca u stomak cuje se jasno, i nemam bolove u zelucu moram da naglasim to, i kada ne podrignem kao da se gusim! Pijem controloc od 20 mg! Hvala vam puno!!!

Ostavite komentar