1. Pitanje broj: #46472

    Postovani doktore, zeleo bi da mi pojasnite sledece dijagnoze; cirrhosis hepatis decomp. K70. 3, cholecystitis chr. Calculosa i encephalopathia. Hepatica gr1 ustvari sta mozemo i da li mozemo ocekivati poboljsanje. Bolesnik je moj tast, ima 64 godine i veoma se lose oseca, u toku meseca vec je bio dva puta primljen u bolnicu po deset dana pa otpusten a i dalje se lose oseca. Najvise problema ima sa stolicom, tecna je i ucestala, nekad i po 10 puta na dan ide do toaleta. Zadnji rezultat pretrage krvi je: hgb138, hct418, mcv102, 6, mch33, 9, mchc330, trci147, kreat80, ukbilir127, 5, dirbilir65, 3, ast65, alt42, alp186. Od lekova pije lasiks, spirinolaktom, dilakor, amiodaron, ranisan, tefor i hepa merz granule. Da li se od hepa merz granula jetra moze opraviti? Unapred hvala. . . . . . . .

    Odgovoreno: 27. 12. 2009.
    • Poštovani,
      Na žalopst ciroza jetre je iriverzibilna bolest kratkotrajna poboljšanja su izvesna, ali ne treba očekivati čuda. Vaš tast cirozu jetre u fazi komplikacija to je dijagnoya sa kamenčićima u žučnoj kesici. Tablete hepamerza pomažu da se mu se stanje svesti poboljša.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #46472

    • saitovic olgica 05. 01. 2015.

      Yavyarsna dijagnoya cirhosis hepatis billaris primaria

    • Moje dijagnoze su-cirrhosis b dec. K 74 ib 18/1, sy hypersplnkum r16/2, encephalipathia chr, trombocitopenija. Od terapije upotrebljavam viread, spironolakton, propranolol, furosemid hepa-merz koji plaćam u punom iznosu a moram da pijem i portalak sirup. Da li postoji mogućnost da lekove dobijam na recept. Unpred zahvalna

    • Mom ocu (1958 godiste) je uputna dijagnoza cholecystitis chr. Calculosa, zavrsna dijagnoza cholecystits chr. Calculosa. K8o. 2 op. Cholecystectomia laparorosopica. Drainage operisao je kamen u zuci i posle 6 dana je dobio proliv i ima bolove. . . . Zanima me ako bi ste mogli da mi objasnite znacenje zavrsne dijagnoze i koje lekove bi trebalo pije nakon zavrsene operacije.

    • Mom suprugu je 2002 godine postavljena potpuno ista dijagnoza, sa prognozom vrlo losom. Svu literaturu i sve sto sam nasla na internetu sam prostudirala. Znaci nema tu leka, borili smo se ishranom. Voce, povrce u velikim kolicinama, mleko i mlecni proizvodi, stto vise namirnica koje sadrze b vitamin, ja sam mu davala pivski kvasac. Surutku sam mu umesto vode davala, nije hteo sa pijace, zavrsila je posao u prahu. Doktorka je prezadovoljna rezultatima. Da, belance od kuvanog jajeta, po tri cetiri dnevno je jeo. Ako upada u stanje encefalopatije (moj suprug je dva puta upao) korigovali smo ishranu smanjili meso i mesne preradjevine na minimum, 6 godina nije upadao u to stanje. Pokusajte, isplatice vam se trud. Znaci sto vise namirnica koje sadrze b vitamin, neznam da li vam je doktor dao liv-52 odlican je za jetru.

Ostavite komentar