1. Pitanje broj: #4604

    Poštovani doktore, imam 41 godinu, udata sam, imam dvoje dece od 10 i 8 godine. Zaposlena sam i posao mi je vezan za kancelariu. Moj veliki problem koji se sa godinama samo povećava je povećana telesna težina koju ni na koji način koji sam pokušala ne uspevam da regulišem. Trenutno
    imam 110 kg a visoka sam 165 cm. Moj brat koji je Vaš kolega ali živi i radi u Švedskoj mi je ukazao da jedan od dobrih načina za stalno rešenje problema preterane težine je gastro baj-pas, ili baj-pas želudca gde se želudac uz pomoć nekog prstena sužava i onemogućava se preterani unos hrane. S
     obzirom na moje godine, probleme sa povišenim krvnim pritiskom usled težine i drugih zdarvstvenih problema koje imam, a uzimajući u obzir uzaludnost svih pokušaja da na bilo koji način trajno svedem na normalu. Ako ste u mogućnosti da mi kažete da li je takva intervencija moguća
    kod nas i gde bila bih Vam zahvalna.
     S poštovanjem,


    Odgovoreno: 25. 04. 2008.

    • Navedena vrsta operacije radi se sasvim sigurno u Centru za minimalnu hirurgiju KC u Nisu. Inace postoji i metoda gde se uz pomoc gastroskopa ubacuje i naduvava balon u zelucu koji pacijenta cini stalno sitim. Ova metoda se radi u Beogradu, nisam siguran da li se radi u drzavnim institucijama, mislim da se radi u nekim privatnim poliklinikama, ali nemam kompletnu informaciju. U nadi da sam Vam pomogao
      Pozdrav

Ostavite komentar