1. Pitanje broj: #45563

    Postovani maja meseca mi je dijagnosticiran ehinokokus u centralnom delu jetre, posle dvomesecne terapije mebendazolom promena nema. Operacija [resekcija] ili punktiranje?????

    Odgovoreno: 19. 12. 2009.

Komentari na pitanje: #45563

    • Meni je nadjena cista od 5 cm. Da li je moguće bez hiruškog zahvata da prodjem samo sa terapijom?

    • Pre neke 2 godine imala sam jake bolove u predelu zeluca, ali su doktori smatrali da sam u predcirnom stanju. Bolovi su se smanjili, sve do pre neka 2 meseca kada su opet nastupili. Vadjenjem krvi i nalazom ultrazvuka dijagnostikovan je ehinokokus jetre. Imala sam 2 ciste, jedna velicine 6cm, a druga 5. Lezala sam na infektivnom odeljenju na vma gde me je vodio prof. Dr. Darko nozic, imala sam terapiju albendazolom 26 dana, zatim sam prebacena na hirurski blok gde me je operisao prof. Dr. Nebojsa stankovic. Operacija je bila neizbezna, a i rizicna, jer su ciste bile stare nekih 6, 7 godina. Ja se jos uvek oporavljam posle operacije, ali sada je sve ok. Preporucujem vam ova dva sjajna doktora, bicete u sigurnim rukama. . . Veliki pozdrav!!!

    • Ja sam pre 3 meseca na vma operisala ehinokokus na jetri, operisao me je prof. Nebojsa stankovic, najbolji hirurg u srbiji definitivno. Pre operativnog zahvata bila sam na odeljenju za infektivne i tropske bolesti kod prof. Darka nozica. Primenjena mi je antiparazitska terapija albendazolom, koja je bila uspesna. Sto se tice cisti, bile su dve, jedna oko 5, a druga 6 cm. U mom slucaju bile su stare nekih 6, 7 godina, ali prve simptome sam imala tek pre dve godine u vidu bolova oko zeluca. Greskom nestrucnih lekara se sve iskomplikovalo. . . A profesoru stankovicu i nozicu cu biti zahvalna ceo zivot! Veliki pozdrav!

    • Operisan sam cetri puta do sada od ehinokokusa. Svaki put, od moje seste godine, operisali su me najveci strucnjaci u sfrj, kao prof. Dr. Djani popovic, prof. Dr. Bervar, petrovic, pa zadnji put prije cetri godine na vma prof. Dr nesa stankovic,. . Moja iskrena preporuka, vi treba da se javite infektologu, obavezno uzeti terapiju u tabletama, ima ih u bg, zovu se bimonall, ili albendazol, zavisno u koju drzavu kupujes, kostaju okoo 60 e. Ali obavezno kontrolisati krv. Ja sam se lecio na vma kod prof. Dr. Darka nozica, mislim da je najveci infektolog u srbiji, iz iskustva, ne mojte to lako, nego ako imate mogucnosti za to trazite najboljeg infektologa i hirirga, jer moze da vam se desi ka meni, sto vam ja to ne zelim. O b a v e z n o pijte tablete, obavezno. . . . Pozdrav

Ostavite komentar