1. Pitanje broj: #43418

    Postovanje, vec 8 godina se pokusavam izlijeciti od problema koje mi je zadavala helicobacter pylori, a na drugoj po redu gastroskopiji mi je ustanovljeno: hiatus hernia sliding, hronicni gastritis i reflux oesophagitis gradus a, uz ph nalaz na helicobacter koji je (+/-) . Popio sam tromjesecnu terapiju koja u sebe izmedju ostalog ukljucuje i nexium, a potom famotidin + motilium. Stanje sa zeludcem je bolje, a prije oko pola godine mi je dijagnostikovan hashimotov tireoiditis hipotireoza zbog kojeg sam razvio anksioznost (pojava anksioznosti se poklapa sa pojavom ove bolesti) . Anksioznost uspijevam kontrolisati bez anksiolitika (osim ponekad po potrebi) , ali mi trenutno veci problem predstavlja ucestala probava (sa manje ili vise formiranom stolicom) , te grcevi, nadutost i bolovi u donjem abdomenu (ponekad u ledjima) koji su najcesce takodje povezani sa anksioznosti, pa slutim da je u pitanju iritabilni kolon. S vremena na vrijeme po potrebi po preporuci farmaceuta koristim loperamid koji mi olaksaju probleme i nakon popijena 2 mg imam "zatvor" za oko 2 naredna dana. Volio bi da cujem vase strucno misljenje po ovom pitanju i koji lijek bi smio koristiti za ovaj problem? Unaprijed hvala.

    Odgovoreno: 07. 12. 2009.

Ostavite komentar