1. Pitanje broj: #42114

    Molim za savet! U poslednjih 6 meseci sve cesce osecam jako pulsiranje (kucanje) u predelu zeludca. Ovo mi se desava gotovo iskljucivo uvece kad legnem (tj. U lezecem polozaju nocu) . Nemam nikakve bolove ali je osecaj izuzetno neprijatan i u meni izaziva jaku anksioznost i paniku. Pulsiranje je neujednaceno, podseca na otkucaje srca samo jace, na trenutke prestane (u uspravnom polozaju gotovo odmah) pa se opet javi kad legnem. Nisam primetila da je u korelaciji sa ishranom, stresom ili umorom. Ekg je normalan, krvna slika normalna.

    Odgovoreno: 15. 11. 2009.

Komentari na pitanje: #42114

    • Dobar dan, poslednjih mesec dana osećam pulsiranje oko pupka, skoro uvek u ležećem položaju. Pre dve nedelje uradjen mi je ultrazvuk stomaka kod gastroenterologa, u izveštaju je pored ostalog o crevima, napisano da je izražena abdominalna aorta bez uvećanja, tom prilikom mi je rekao da je sa aortom sve u redu. Zašto osećam svakodnevno pulsiranje u blizini pupka, a prilikom ležanja osećam ponekada i bol u nogama?

    • Vec dva dana imam pulsiranje u stomaku i pucketanje u stomaku. Jako me brine

    • Postovani i kod mene se vec mesec dana javljaju pulsiranja u predelu stomaka, a takodje se javljaju gasovi. Nemam nikakve bolove samo je osecaj neprijatan. Puliranje je u u ritmu srca javlja se kada sam u lezecem polozaju dok kada ustanem on se izgubi. Kada legnem i uvucem stomak (i rukom pritisnem) onda moze da se oseti pulsiranje u predelu pupka. Sta to moze da bude?

Ostavite komentar