1. Pitanje broj: #39849

    Poštovani profesore, unazad godinu dana imam na tri meseca ucestalije stolice koje sam regulisala flonivinom i dijetom. To sam pripisivala operaciji žuci koja je bila decembra 2007. , a prethodila su joj dva pankreatita ciji je uzrok bio pesak, mulj i sitni kamencici koji su izlazili iz žucnog kanala i iritirali pankreas. Pocetkom ove godine radila sam analizu stolice na bakterije, gljivice i parazite i rezultat je bio dobar-neznam koliko i tacan? Pre mesec dana sam imala isti problem i ponovila analizu stolice-tada je izolovana candida species-86 cfu/ml. Koristila sam fermental kapsule, i jela seme lana potopljeno u jogurtu, izbacila slatke stvari cak i voce, koristila crni hleb, integralno pecivo i ponovila analizu gde je ponovo izolovana candida species ali sada u masi. Nemam posebnih problema sem pretakanja u crevima povremeno i po jednu stolicu dnevno koja je meksa. Cula sam da se jako tesko leci, da ne postoji lek za nju ali sam na internetu nasla lek threelac koga nema u zemljama evrope, vec jedino u engleskoj pa me interesuje koliko je dobar i da li imate iskustva sa njim? Ujedno me zanima rezim ishrane u slucaju candide? Unapred hvala!

    Odgovoreno: 30. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Ne bih mogao da vam dam značajnijun informaciju za pomenuti lek. Vi možete da uzimate diflukan od 50mg, 1 tabletu dnevno uz probiotic forte 1x1, 10 dana. Ishrana bez belog brašna, slatkiša i mleka i mlečnih proizvoda. Nakon pauze od 7 dana po prekidu pomenute terapoje ponovite pregled stolice.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #39849

    • Draga moja, imamo identican problem! S tim sto je moj u jos tezem obliku, sa mucninom, gubitkom apetita, mrsavljenjem... Ne znam ni sama koliko se vec patim sa kandidom. Ono sto ti ja za sada mogu reci da je jedino poboljsanje u ishrani, sto veruj nije ni malo jednostavno kako se cini. Cula sam i ja za threelac, mnogi kazu da je zaista efikasan. Uvedi propolis kapi, kapi belog luka, vitamin a i c, selen i cink. To su saveti moje doktorke, kaze da su to prirodni antimikotici i da dosta pomazu. Ja sam jos na pocetku dijete i uzimanja pomocnih stvari pa cemo videti. Pozdrav i puno srece u borbi sa napasti zvanom kandida!

Ostavite komentar