1. Pitanje broj: #38757

    Postovani doktore, mogu li pojacana kiselina i hronicni gastritis biti prisutni bez helikobakterije. Ove tegobe imam skoro 2 godine, non-stop, i vrlo su neprijatne. Radjena gastroskopija i rentgen. Od testova na bakteriju, dva puta sam radio prosle godine test krvi, oba puta negativan, i prilikom gastroskopije mi je radjen ureaza test. Taj uzorak sam poneo kuci i do sutra nije promenio boju, mada se u jednoj celiji nesto malo nakupilo u sredini. Ja sam kasnije doktoru rekao da nije promenjena boja i on je upisao da je test negativan. Inace, ovaj test je radjen 15 dana posle mesec dana uzimanja nexiuma, pa ne znam da li je pouzdan. Ipak, testovi krvi su radjeni pre te terapije. Molim vas za objasnjenje pouzdanosti ovih testova. Nije problem da uradim i izdisajni test. Da li je moguce da sam u zabludi sve vreme da nemam bakteriju. I jos jedno pitanje: da li su fervex i kafetin nsail lekovi? Hvala

    Odgovoreno: 30. 09. 2009.

Ostavite komentar