1. Pitanje broj: #36841

    Poslednjih nekoliko godina mi se pojavljuju povišene transaminaze prilikom laboratorijske kontrole. Obično se kreću u opsegu alt 52-83 ast 34-56 nije uvek tako, ima i normalnih rezultata. Uz ovo, imam i povišen holesterol (najvise je bio 8, 2) a na poslednjem testu i trigliceridi su bili u porastu. Obzirom da sam zbog ovog problema išao kod raznoraznih lekara i to se pratilo, konzumirao sam lekove za jetru (reliv forte i leprotek) držao dijete. Interesuje me u kojoj su meri i na koji način ove dve stavke (holesterol i transaminaze) povezane i koji je najefikasniji, najbolji i najbrži način da se utvrdi šta tačno s mojom jetrom nije u redu? Koje su to analize koje treba da uradim kako bi se utvrdilo da li jetra normalno funkcioniše?

    Odgovoreno: 30. 08. 2009.

Ostavite komentar