1. Pitanje broj: #3624

  vec 7-8 godina prilikom vrsenja velike nuzde ostaje mi van jedan deo kao balon velicine 1cm koji se vrati sam cim sednem.U zadnje vreme imam redju stolicu kao pola meksa pola proliv,jednom dnevno tj.ujutro.Lecio sam heliobackteri pre 8 meseci i nemam vise tegoba,svi ostali nalazi su u redu i krvna slika i ultra zvuk abdomena,medjutim ovo mi stvara nervozu i non stop razmisljam o tome,nekada kada je tvrdja stolica ima malo tragova krvi i to retko,jedem pravilno ali ako sam pregladnio i jeo nakon 5-6 sati cim jedem moram na wc i pretezno je tada proliv.Inace sam osoba naizgled ne nerovozna ali vise jesam nerovozan nego nisam.Unapred zahvaljujem.

  Odgovoreno: 06. 03. 2008.
  • Gotovo sigurno da se radi o hemoroidima koji se nadraze kada imate tvrdu stolicu i prokrvare. Bilo neophodno da se javite gastroenterologu i da se uradi rektoskopija, endoskopskipregled zavrsnog dela debelog creva i potvrde hemoroidi. Do tada uzimajte tecnu i kasastu hranu, iybegavajte ljutu i zacinjenu hranu. Pozdrav

Komentari na pitanje: #3624

  • ivan jordanov 30. 08. 2009.

   Mojot sin ima 15 godini. Imaše mnogu bolki vo želudnikot i beše rečeno deka ima heliobaktrino so sodevetna terapija e sanirano. Sega rezultatite se dobri. No problemot e vo toa što toj često ima tečna stolica recesi sekoj den. Mu dado da pie enterofuril. No i tie ne mu pomagat. Ne znam što da pravam ve molam upatejte me?
   Poz.

Ostavite komentar