1. Pitanje broj: #3604

  molim vas za savet. moj otac boluje od bekterove bolesti vec 34 godine.zadnjih nekoliko godina imam povremene bolove u ledima,ali brzo prode.sada je sve gore i htela bih da uradim nalaz da vidim dali imam tu bolest ili je nesto drugo.pronasla sam da se zove nalazHLA-B 27 antigen.ali neznam gde mogu to da uradim.ja sam iz Kule i imam 34 god. unapred zahvalna.

  Odgovoreno: 06. 03. 2008.
  • Postovana, Pre svega je potrebno da Vas pregleda reumatolog, jer je Morbus Bechterew iz domena reumatologa. HLA B 27 je tipican za ovu bolest, ali pre prethodne konsultacije sa reumatolohom ne bih Vam predlagao bilo sta da uradite. Poslusajte savet reumatologa. Pozdrav

Komentari na pitanje: #3604

  • Poštovani, prošle godine mi je konstatovan akutni artritis, nalaz mokraćne kiseline u krvi je bio zanemarljivo veći od gornje granice. Imao sam jake bolove u zglobu palca desne noge. Iz ishrane sam izbacio proteine životinjskog porekla i za mesec dana bol je nestao. U međuvremenu sam skinuo 30kg (imao sam preko 105) i po preporuci lekara posle tih mesec dana uveo sam meso (u manjim oblicima). Bolove nemam od tada, kao ni otok, međutim prošlo je osam meseci i ja sam radio kontrolni nalaz mokraćne kiseline, gde mi je on i dalje malo iznad gornje vrednosti. Unosim dosta tečnosti! Pitanje je: zašto su mi rezultati skoro isti ako više nemam bolova, ishranu sam prilagodio, unosim dovoljno tečnosti, redukovao sam kilažu?

   Pozdrav!

  • Poštovani, prošle godine mi je konstatovan akutni artritis, nalaz mokraćne kiseline u krvi je bio zanemarljivo veći od gornje granice. Imao sam jake bolove u zglobu palca desne noge. Iz ishrane sam izbacio proteine životinjskog porekla i za mesec dana bol je nestao. U međuvremenu sam skinuo 30kg (imao sam preko 105kg) i po preporuci lekara posle tih mesec dana uveo sam meso (u manjim oblicima). Bolove nemam od tada, kao ni otok, međutim prošlo je osam meseci i ja sam radio kontrolni nalaz mokraćne kiseline, gde mi heje on i dalje malo iznad gornje vrednosti. Unosim dosta tečnosti! Pitanje je: zašto su mi rezultati skoro isti ako nemam više bolove, ishranu sam prilagodio, unosim dovoljno tečnosti i redukovao sam kilažu?

Ostavite komentar