1. Pitanje broj: #33482

    Poštovani dr,
    Imam jedno pitanje! U poslednje vreme imam neki čudan osećaj u stomaku, tačnije, predelu želuca, ispod srca. Nešto kao vibriranje, trnjenje, u stvari kao kad krče creva, ali nečujno. Prvo sam mislio da ima veze sa srcem, pošto se dešavalo da mi ponekad ubrza puls, ali izgleda da je fora u želucu ili dijafragmi. Nema bolova, grčeva, osećaja mučnine, vraćanja hrane, imam redovnu stolicu. Sve je kao normalno, ali sa tim dosadnim osećajem. Moguće je da je na nervnoj bazi, s obzirom da sam pre 10ak dana imao jedan gadan ispit na fakultetu. Inače, ne pušim, retko konzumiran alkohol, vodim zdrav i uredan život, sportista sam. Značilo bi mi da znam odgovor šta bi ova pojava mogla da znači, kako da to saniram i kako da se ponašam u vezi sa tim u budućnosti.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 22. 07. 2009.
    • Poštovani,
      Postoji mogućnost da je želudačna kila, ili da je leva krivina kolona podignuta visoko. Prvo treba isključiti hijatalnu herniju rendgenskim snimkom jednjaka i želuca ili gastroskopijom. U zavisnosti od nalaza je i savet i terapiji i dijeti.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #33482

    • Idem sutra kod doktora, nego vas da pitam sta mislite sta moze da bude. . Na levom i desnom testisu uz testise imam nesto meko, vise na levom. Na glavicu penisa imam neku infekciju, crvenu tacku i bele neke tackice, pecka me dok mokrim. Moguce da imam upalu mokracnih puteva? Pitam zato sto cini mi se da imam vodu u stomaku (ledjima, grudma) , ne mogu mirno da zaspim. Mislio sam da je jetra, panicio. . Ali is' o sam kod privatnog doktora pregledao mi je onim sve od srca, jetre, bubrege i sve ostale organe i sve je u redu. Sta moze da bude? Hvala, poz.

Ostavite komentar