1. Pitanje broj: #33035

    Poštovani,
    Mojoj majci je dijagnostikovana heliko bakterija igb 10 i igg 9 preko analize krvi. Od simptoma je imala bolove na levoj strani stomaka, velika nadimanja, zatvor, mučninu, groznicu, lupanje srca, visok pritisak (napominjem da je težak srčani bolesnik), smršala je oko 10kg, podrigivanje i veliku količinu gasova, blokade pri disanju i podrigivanju, kao i psihičke smetnje. Gastroenterolog joj je prepisao terapiju Sinacilin 500mg 2x2 Fromilid 500mg 2x1 Controloc 20mg 2x1 za 7 dana, zatim od 8-og dana Quamatel 20mg 2x1 mesec dana. Pa 1x1 narednih 6 meseci. Posle prvog dana od početka terapije njeno stanje se vidno poboljšalo. Nestale su mučnine, blokade pri podrigivanju, bolni gasovi, dobila je apetit, nestao je zatvor, prestalo lupanje srca i visok pritisak, nestale su groznice i bolovi u stomaku. Po prelasku na quamatel simtomi se ponovo vraćaju. Počelo je sa bolovima, zatim mučnina, nesvestice, bolni gasovi, groznica. Šta da radimo?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 03. 07. 2009.

Komentari na pitanje: #33035

    • Dobar dan, moja mama je dobila helikobacter pylori bakteriju a saznala je tako što je celu zimu imala upaljen grkljan, i pocele su kosti da je bole. . . Posle mnogih pokusaja lokalnog doktora da je izleci tantum verde tabletama poslao ju je kod specialiste, on je dao da joj vade krv i saznali smo da ima heliko bakteriju i pocela je ljecenje lekovima zimbarker i ospamox 2x2 na dan a posle 7. Dana controloc 2x1 na dve nedelje, samo bi htela da znam šta treba da jede eventualno da ne konzumira. . . Hvala

    • Milka Draganov 07. 05. 2010.

      Hej procitala sam vase pismo o vasoj majki, mogu vam samo ovako napisati -majka mora da uradi gastroskopiju da se tacno ustanovi dali ima helikoli bakterije. Posto ja to imam bas sad mogu vam reci da sam dobila lek koi se zove nexium mesec dana 40 mg jednom na dan. I evo puno se bolje osecam. Ta bakterija izaziva jako veliku mucninu i kiselinu. Moze skroz da se izleci ako se dobije odgovarajuci lek. Ja zivim u inostranstvu i mogu vam reci da je medecina na dosta visokom nivou a takodje i doktori. Nepostoi trave i vitamini koji to mogu izleciti--to su samo lazi.

Ostavite komentar